Els Fons Especials que tot seguit es descriuen són tres col.leccions dipositades a l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries (AMCE): Fons de la Cambra Agrària, Fons Bosch i Aymerich i Fons Família Mayor.

Aquests fons documentals han estat recollits en el Catàleg del Patrimoni Bibliogràfic de Catalunya, en el Catalogo del Patrimonio Bibliografico Español i en el Catàleg del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

dijous, 26 d’agost del 2010

Biblioteca del Fons Bosch i Aymerich


La majoria de llibres de la col.lecció estan signats per Josefa Delhom. Hem de suposar que Josefa tenia un especial interès en la biblioteca i que molts d’aquests llibres foren adquirits per ella mateixa.
La biblioteca està composta per un centenar de documents publicats entre els anys 1786 i 1882. La majoria del fons és imprès al segle XIX i la temàtica que abasta és molt diversa: obres de dret, agricultura, literatura, història....

En destaquen algunes obres com ara:

  • Ordinacions d'En Sanctacília. De les consuetuts de la ciutat de Barcelona, sobre les servituds de les cases de honors, vulgarment dites den Sancta Cilia. En Barcelona : en casa de Joan Pau Martì ..., 1709

  • Camino de hierro, titulado de la Serenísima señora Infanta Da. Maria Luisa Fernanda, desde las minas de carbón de piedra inmediatas a San Juan de las Abadesas al puerto de Rosas. prospecto. Barcelona: Imprenta de J. Verdaguer, 1844.

  • Goigs del Gloriós Pare Sant Ramon Nonat. Barcelona : Estampa dels Hereus de la V. Pla, [1880 o posterior]

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada