Els Fons Especials que tot seguit es descriuen són tres col.leccions dipositades a l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries (AMCE): Fons de la Cambra Agrària, Fons Bosch i Aymerich i Fons Família Mayor.

Aquests fons documentals han estat recollits en el Catàleg del Patrimoni Bibliogràfic de Catalunya, en el Catalogo del Patrimonio Bibliografico Español i en el Catàleg del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

divendres, 27 d’agost del 2010

Defensa de Dolores Batlle y Caritg del asesinat de D. Paulino Geli

FAGES DE ROMA, Narcís; FAGES DE SABATER, Marià. Defensa de Dolores Batlle y Caritg, viuda de Geli : escrita por los letrados Narciso y Mariano Fáges y presentada en la causa criminal pendiente en el juzgado de primera instancia de Figueras, á consecuencia del asesinato de Paulino Geli ... perpetrado en la madrugada del 2 de diciembre de 1866. Barcelona : Impr. de Magriñá y Subirana, 1868.

De les obres catalogades, aquesta destaca especialment: es tracta de la transcripció de la defensa que van dur a terme els lletrats Narcís Fages de Roma i Marià Fages de Sabater de Dolors Batlle i Caritg, acusada de l'assassinat del seu marit, Paulino Geli, que fou alcalde de Vilamocolum.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada