Els Fons Especials que tot seguit es descriuen són tres col.leccions dipositades a l’Arxiu Municipal de Castelló d’Empúries (AMCE): Fons de la Cambra Agrària, Fons Bosch i Aymerich i Fons Família Mayor.

Aquests fons documentals han estat recollits en el Catàleg del Patrimoni Bibliogràfic de Catalunya, en el Catalogo del Patrimonio Bibliografico Español i en el Catàleg del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

divendres, 7 de gener del 2011

Biblioteca del Fons de la Cambra Agrària

El fons de la biblioteca de la Cambra Agrària està compost per obres molt diverses en l’àmbit temàtic: llibres sobre agricultura, catàlegs sobre exposicions, obres de legislació, religió ... i també en l’àmbit cronològic: el llibre més antic data de 1537 i el més modern de 1929. Aquesta varietat probablement s’explica per les diverses funcions que exercia la Cambra Agrària, com a centre agrícola i social, centre recreatiu i també com a caixa de crèdit i estalvi.

Algunes obres destacables:

  • Dionís Castoixà. D. Dionysii Carthusiani In quator euangelistas narrationes. Parissiis: bapud Poncetum Le Preux..., 1552
  • Rúbriques de Bruniquer: Ceremonial dels Magnífichs consellers y regiment de la ciutat de Barcelona. Barcelona: Impr. d'Henrich, 1912-1916.
  • Misan, José. El Labrador práctico solariano: obra eminentemente práctica. Sevilla: biblioteca Agraria Solariana, 1907.
  • Guillén-García, Guillermo J. de. El Agua: sus aplicaciones a la agricultura... Barcelona: Librería de Francisco Puig, 1905.
  • Iuris responsum pro Vniversitate Sancti Cucufatis Vallen contra Praepositum maiorem monasterii. Barcinone: ex Typographia Stephani Liberòs, 1624






 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada